Osvrt boksačkog šampiona i našeg studenta Filipa Hrgovića na dosad najveću pobjedu u karijeri

Hrvatski boksački teškaš i naš student Filip Hrgović u svom je 15. profesionalnom nastupu upisao 15. pobjedu svladavši 20. kolovoza u Jeddahu (Saudijska Arabija) jednoglasnom odlukom sudaca Kineza Zhileija Zhanga nakon 12 rundi.

Filip je ovom pobjedom osigurao status obaveznog izazivača za naslov po verziji IBF, a meč je posvetio svojoj supruzi i pokojnom ocu:

„Ratnik sam, napravio sam ovo za svog oca. Pero Hrgović, on je poseban čovjek. I za moju Marinelu koja je bila sa mnom u kampu, dala mi je svu energiju. Pogledajte je kako je lijepa, ona je anđeo. Dečki, budite oprezni s njom!“

Filip je trenutno apsolvent preddiplomskog stručnog studija marketinga i komunikacija na PVZG-u. Pitali smo ga da kratko komentira ovaj svoj veliki uspjeh.

 

Što znači ova pobjeda za Vašu buduću karijeru?

Ovo je najbitnija pobjeda u mojoj karijeri i dovela me na korak do ostvarenja moga sna, a to je postati svjetski prvak u teškoj kategoriji, s ovom pobjedom postao sam obavezni izazivač za svjetsku titulu!

 

Na instagramu Vaš profil prati velik broj obožavatelja, oko 74.000. No u svojim objavama često ističete Team Hrgović koji Vam je velika podrška. Tko je sve u Vašem užem timu suradnika?

Team Hrgović čine: Glavni trener Ronnie Shields, pomoćni trener Jusuf Hasan, kondicijski trener Igor Cordas, fizioterapeut Branka Stopić, doktor Marina Banović, osobni tajnik Bruno Malić, odvjetnik Mario Pavić, menadžer Željko Karaica te promotor Team Wasserman.


Čestitamo Filipu na ovom VELIKOM uspjehu te mu želimo puno uspjeha u nadolazećim borbama! ??