U ZAGREBU JE ODRŽANA 90. ESD KONFERENCIJA

U petak, 16. prosinca 2022. održana je 90. Međunarodna znanstvena konferencija o ekonomskom i društvenom razvoju pod temom: “Izgradnja otpornog društva: nacionalna i korporativna sigurnost“.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH te Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, u organizaciji međunarodnog sveučilišta Libertas u suradnji sa Sveučilištem Sjever i Veleučilištem u Čakovcu te partnerskim institucijama iz Poljske, Portugala i Maroka. Uz ostale uzvanike, skupu se na otvorenju obratio prof. dr. sc. Marijan Cingula, predsjednik znanstvenog odbora konferencije.

Podteme konferencije su bile: Globalizacija i izazovi suvremenog svijeta, Nacionalna i korporativna sigurnost te Poduzetništvo u turbulentnom okruženju. Konferencija je održana u Kongresnom centru Hotela Dubrovnik u Zagrebu u prisustvu brojnih znanstvenika koji su izložili svoje radove na plenarnoj i paralelnim sesijama. Na plenarnoj sesiji u dvorani Bana Jelačića izloženi su radovi naših suradnika: TERRORISM AS A PRETEXT FOR WAR? CASE STUDIES OF UKRAINE, PALESTINE, CHECHNYA AND NORTHERN IRELAND profesora Mirka Bilandžića i njegovog suradnika Ivana Burazina te rad CRISIS MANAGEMENT IN THE COVID-19 PANDEMIC profesora Pavla Kalinića, Ivana Tolića i njihovog suradnika Ante Vuletića.

Na konferenciji su sudjelovale naša bivša studentica Ivana Pita, bacc. oec., te njena mentorica profesorica dr. sc. Sanja Rocco koje su prezentirale zajednički rad pod naslovom GENDRE-ORIENTED PACKAGE DESIGN: THE NEED OR A (MARKETING) TREND, temeljen na istraživanju koje je za svoj završni rad provela kolegica Pita.

ESD conferenceESD conference