Ulica grada Vukovara 68, 10000 Zagreb
+385 1 6310 888; +385 91 444 5804

ZNANOST I UMJETNOST DOŽIVLJAJA HRANE – NOVA KNJIGA PROF. DR. SC. DANIELE ANGELINE JELINČIĆ

„Znanost i umjetnost doživljaja hrane“ nova je knjiga naše drage profesorice i vanjske suradnice prof. dr. sc. Daniele Angeline Jelinčić koja izvodi nastavu na stručnom prijediplomskom studiju Menadžmenta i produkcije u kulturi.  Na više od 200 stranica, u izdanju kuće Jesenski i Turk te kroz osjetilni dizajn same knjige u kreaciji Minus Minus agencije, kroz 5 glavnih poglavlja knjiga opisuje pravila stvaranja doživljaja u gastronomiji (Hrana u ekonomiji doživljaja), iznosi činjenice o vezi mozga i hrane (Veza mozak – hrana), pruža konkretne naputke za stvaranje višeosjetilnih gastro doživljaja uz poneke recepte (Kreiranje gastronomskog doživljaja), objašnjava važnost hrane kroz brendiranje, gastrodiplomaciju i turizam (Hrana i identitet), te istražuje ulogu hrane u raznim vrstama umjetnosti odnosno predstavlja primjere stvaranja umjetnosti pomoću hrane (Hrana i umjetnost), a može se nabaviti na sljedećoj poveznici:

https://www.superknjizara.hr/hr/znanost-i-umjetnost-dozivljaja-hrane-2023-daniela-angelina-jelincic

Načela ekonomije doživljaja predstavljena u knjizi, važna su ne samo u gastronomiji, već su primjenjiva i u širokom području kulture i turizma. Čestitamo dragoj kolegici na još jednom uspjehu.

Share