Dekan doc. dr. sc. Lukša Lulić u novom Lideru

U novom broju Poslovnog tjednika Lider izašao je intervju s našim dekanom, doc. dr. sc. Lukšom Lulićem.

U novom broju Poslovnog tjednika Lider izašao je intervju s našim dekanom, doc. dr. sc. Lukšom Lulićem.

Već u samom naslovu Dekan ističe mogućnost da naši diplomirani studenti uz PVZG diplomu steknu i dvojnu diplomu našeg partnera, švicarskog UMEF University iz Ženeve.
U opsežnom razgovoru Dekan govori o stanju na obrazovnom tržištu, o planovima Poslovnog veleučilišta Zagreb kao i o potrebama realnog sektora.

Govoreći o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, Dekan ističe:

Karijeru možemo unaprijediti na nekoliko ključnih načina koje volim izdvojiti s obzirom na vlastito radno iskustvo. Prvo je stjecanje znanja, znanje može biti i činjenično i praktično. To znači da informacije koje naučite nisu samo zanimljive, već će vam biti od velike koristi u vašoj trenutnoj ulozi i tamo gdje se nadate ići. A samo zato što ste dosegli visoku upravljačku poziciju ne znači da biste trebali prestati učiti. Preddiplomske i diplomske diplome mogu pomoći da nadogradite iskustvo i proširite svoje vještine. Kroz obrazovanje unapređujemo svoje vještine koje mogu dati iskustvo da budemo spremni i opremljeni za poduzimanje sljedećeg koraka prema postizanju ciljeva. Također izdvajam važnost pokazivanja snažne radne etike, za diplomu su potrebni rad i odlučnost, ali time se također pokazuje snažna radna etika u timu i svojim nadređenima.Važno je osnaživati svoje samopouzdanje za uspjeh. Kad steknemo diplomu, učinili smo veliki korak.”

 

Dekan također ističe posvećenost prvenstveno studentima zbog kojih Veleučilište postoji: 

“Naša prednost jest dosljednost, briga o studentima i izvrsnost. Konkurencija je dobra i zdrava jer nas motivira da održavamo kvalitetu, težimo izvrsnosti i budemo dobri. Evaluacije naših studenata su nam glavni pokretač i smjernice u tome. Važno nam je mišljenje studenata, ma, ono nam je najvažnije!”

 

Odgovarajući na pitanje o budućnosti obrazovanja, Dekan ističe usmjerenost na potrebe studenata i eksperimentalni pristup raznolikim sadržajima:

“Kvaliteta personaliziranog učenja bit će ključna za institucionalni uspjeh. Digitalna revolucija dovodi do nove konkurentnosti, posebno u obliku pristupačnijeg online obrazovanja.”

 

Cijeli intervju možete pročitati u broju od 9. rujna na: Lider.hr

O dekanu doc. dr. sc. Lukši Luliću

Dekan Poslovnog veleučilišta Zagreb je doc. dr. sc. Lukša Lulić, doktor ekonomskih znanosti, a u ovu obrazovnu instituciju je došao s bogatim menadžerskim iskustvom u privatnim i državnim tvrtkama energetskog sektora. Funkciju dekana Poslovnog veleučilišta Zagreb Lulić obnaša osmu godina, u drugom mandatu. U svome mandatu pokrenuo je prvi specijalistički diplomski studij marketinga i komunikacija, a zatim su akreditirana još dva studijska smjera: Menadžment i produkcija u kulturi i Gospodarska logistika koji su osigurali i novi status veleučilišta. Dekan Lukša Lulić član je Nadzornog odbora HEP-a.