Gostujuće predavanje dr. sc. Anite Peti-Stantić

Gostujuće predavanje dr. sc. Anite Peti-Stantić na temu “Vertikala čitanja od slikovnice do popularne znanosti: čitatelji, pisci, prevoditelji” održat će se u ponedjeljak 6. studenoga 2023. u predavaonici P1 s početkom u 17:00h.

Predavanje se održava u sklopu kolegija “Povijest hrvatske kulture” na inicijativu izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević, a namijenjeno je studentima prvih godina stručnih prijediplomskih studija Menadžmenta i produkcije u kulturi te Marketinga i komunikacija.

Anita Peti-Stantić

“Anita Peti-Stantić zavrsila je Filozofski fakultet u Zagrebu, magistrirala je na Sveučilištu Yale, a poslijediplomski studij je nastavila na Sveučilištu u Beču. Doktorirala je na kraju u Zagrebu 2002. godine. Redovita je profesorica južnoslavenskih jezika i poredbene lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Katedre za slovenski jezik i književnost. Napisala je nekoliko znanstvenih monografija, nekoliko desetaka znanstvenih clanaka, veliki slovensko-hrvatski rječnik i dvije knjige vazne za pitanja kojima se bavimo u ovoj knjizi – zajedno s Vladimirom Velicki Jezine igre za velike i male i samostalno knjigu Citanjem do (spo)razumijevanja: Od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti. U starnom životu i dobro i bolje dijeli s Mirtom, Ljudevitom, Vedranom i Goranom, rado kušajući Vedranine kolače i torte.” (Naklada Ljevak)

(Zagreb, 2. studenoga 2023.)