Kampanja europskih institucija: “Više hrvatskog u Europskoj uniji”

Ovog proljeća službe za konferencijsko prevođenje Europske komisije, Europskog parlamenta i Suda Europske unije organiziraju zajedničku informativnu kampanju za promicanje hrvatskog jezika kao jednog od 24 službena jezika Europske unije.

Namjeravaju predstaviti konferencijsko prevođenje kao struku i istaknuti potrebu za hrvatskim konferencijskih prevoditeljima u europskim institucijama. Konferencijsko prevođenje cijenjeno je zanimanje koje nudi konkretne mogućnosti za karijeru u Bruxellesu, Strasbourgu i Luxembourgu, a koje zahtijeva pohađanje posebnog poslijediplomskog studija. Pored drugih sveučilišta u Europi, i Sveučilište u Zagrebu nudi poslijediplomski studij konferencijskog prevođenja. Ciljana publika su studenti preddiplomskih ili diplomskih studija svih smjerova sa sveučilišta diljem Hrvatske koje žele zainteresirati za ovu struku.

Informativnu kampanju na društvenim mrežama pokrenuli su 30. ožujka 2023. putem posebnog profila na Instagramu (@vise.hrvatskog.u.eu), čiji će se sadržaj dalje širiti na profilima službi za konferencijsko prevođenje EU-a na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Održat će i dva događanja: webinar 19. travnja i glavni događaj uživo 18. svibnja u Kući Europe u Zagrebu.

(Foto: https://www.instagram.com/vise.hrvatskog.u.eu/)

(Zagreb, 3. travnja 2023.)