Naša vanjska suradnica Nives Tomašević održala izlaganje na temu ,,Znanstveni i književni rad Dubravke Oraić Tolić kao brend hrvatske kulture i nakladništva”

Znanstveni kolokvij povodom 80. rođendana istaknute hrvatske akademkinje Dubravke Oraić Tolić

Povodom 80. rođendana istaknute hrvatske akademkinje Dubravke Oraić Tolić Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru, Matica hrvatska i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizirali su znanstveni kolokvij koji se održao 21. studenoga 2023. godine. Okupljanje je strukturirano u obliku brojnih tematskih predavanja posvećenih analizi bogatog književnog i znanstvenog opusa akademkinje Oraić Tolić, a moderatori pojedinih sekcija bili su prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, te Miro Gavran, predsjednik Matice hrvatske.

Na znanstvenom kolokviju izlaganje je održala i naša vanjska suradnica izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević na temu ,, Znanstveni i književni rad Dubravke Oraić Tolić kao brendhrvatske kulture i nakladništva.

Podsjetimo, akademkinja Oraić Tolić je od početka pokretanja studijskih vertikala bila uključena u izvođenje nastave na stručnom prijediplomskom studiju Menadžmenta i produkcije u kulturi gdje je ostavila veliki trag, zajedno s izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević.

PVZG čestita akademkinji Oraić Tolić na ovoj važnoj obljetnici!