Održana 15. svečana promocija Poslovnog veleučilišta Zagreb

Dragi studenti,

u Hotelu Internacional, prošlog petka, 24.11. održana je svečana 15. promocija Poslovnog veleučilišta Zagreb. Možemo slobodno reći – dio povijesti naše male zajednice.

Promotori svečane promocije bili su v.d. dekan Poslovnog veleučilišta Zagreb Goran Luburić, mag. oec., v. pred. u pratnji prodekana za mobilnost i međunarodnu suradnju mr. sc. Nevena Šipića, v. pred. te Ive Milardović-Štimac, prof., članice Upravnog vijeća Poslovnog veleučilišta Zagreb.

Okupljenima se uvodno obratio v.d. dekan Poslovnog veleučilišta Zagreb, Goran Luburić, mag. oec., v. pred., koji se u svom govoru ispričao okupljenima zbog prethodno odgođene promocije i zahvalio na strpljenju i razumijevanju.

,,Današnji je dan jedna simbolična kruna, vašeg akademskog uspjeha. Mene osobno, uloga koju imam na današnjoj promociji čini ponosnim, a vjerujem i sve vaše nastavnike. Svi smo mi utkani u vaš put kroz PVZG, kroz međusobnu interakciju, kroz pismene i usmene ispite, kroz predavanja i vježbe, ali i neformalna druženja, humor i nadasve pozitivan stav. Kao vaš profesor i mentor, možda najviše kao vaša dežurna dadilja iliti prodekan za nastavu i studente, velika mi je čast mi je biti u ovoj ulozi sada, koja je i za mene na svojevrstan način jednako simbolična.” istaknuo je Luburić.

Dodao je kako je Veleučilište prošlo kroz organizacijsku transformaciju, te pritom zahvalio cijelom kolektivu na energiji i entuzijazmu koji ulažu svakoga dana, ali i Upravnome vijeću na podršci.

,,I na samom kraju, najvrijedniju poruku koju vam mogu dati za daljnji život i sve buduće uspjehe koji vas na tom putu čekaju davnih je dana izrekao Antun Gustav Matoš. Napisao je: „Postati čovjek, ljepše je nego postati kralj.“ Neka vas ova misao prati kroz život. ” zaključio je svoje obraćanje v.d. dekan Luburić.

Okupljenima se obratio i Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade koji je u svom govoru adresirao činjenicu da je Europska komisija ovu godinu proglasila Europskom godinom vještina. Istaknuo je da će upravo vještine, koje su diplomanti stekli na PVZG-u, u budućnosti im omogućiti da se uspješno nose s promjenama na tržištu rada.

U ime članica Upravnoga vijeća okupljenima se obratila i Iva Milardović-Štimac, prof., kojoj je pripala čast dodjele diploma zajedno s ostalim promotorima na ovogodišnjoj promociji. Čestitala je diplomantima i diplomanticama za predanost, trud i ustrajnost zbog kojih primaju svoje diplome. ,,Neka vam diplome  budu poticaj za predan rad u struci, kao i za kontinuirano cjeloživotno učenje i rad na razvoju osobnih i profesionalnih vještina”, istaknula je Milardović-Štimac. Zahvalila je u ime Upravnog vijeća PVZG-a diplomantima što su kao studenti poklonili povjerenje ovoj ustanovi, uz  nadu da će i u svojim budućim karijerama biti njezini najbolji promotori. Na kraju je zahvalila i profesorima i mentorima koji su znanjima i obrazovnom podrškom omogućili diplomatima da dođu do kraja svojeg obrazovnog puta.

U prvoj grupi diplomanata u ime studenata govor je održala Irena Ravlić Babić, mag. oec., koja je zahvalila nastavnicima na strpljenju, razumijevanju i poticanju na kritičko razmišljanje, te na uključivanje u brojne događaje u organizaciji Veleučilišta. Također, posebnu zahvalnost uputila je roditeljima, članovima obitelji i prijateljima koji su većini diplomanata bili najvažnija podrška na obrazovnome putu.

,,I ono najvažnije… Hvala svima nama samima. Svatko od nas samostalno je odabrao izgraditi sebe i usavršiti u pozivu koji je odabrao te steći znanja koja nam nitko ne može oduzeti, a s kojima možemo pomoći sebi, društvu i zajednici. Budite ponosni na sebe… a zatim i na sve kolege koji vas okružuju. Neki od nas postali su i puno više od toga, postali su doživotni prijatelji s kojima smo dijelili brojne nezaboravne trenutke… od suza do smijeha, ali u svakom trenutku podrška, inspiracija i motivacija.” zaključila je svoje obraćanje Ravlić Babić.

U drugoj grupi diplomanata u ime studenata govor je održala Milena Prodanić Tišma, mag. oec. koja je istaknula kako je dan svečane promocije ujedno i dan prisjećanja na sve izazove i uspjehe koje su okupljene generacije proživjele u posljednjih nekoliko godina. U govoru se prisjetila i pandemijskog razdoblja koje je obilježilo jednu generaciju i promijenilo način izvođenja nastave:

,,Danas moramo zahvaliti i našim profesorima i mentorima koji su uvijek našli inspiraciju za nas i uvijek nas znali usmjeriti. Njihova požrtvovnost i posvećenost svom poslu odaje značenje da im je posao kao poziv. Zahvaljujemo vam na tome. Budući da sam generacija koju je zahvatila Covid pandemija, želim naglasiti da se je kvaliteta Poslovnog veleučilišta u Zagrebu mogla naći na iskušenju u to vrijeme izazova. Veleučilište je odgovorilo na kvalitetan način i pružilo nam nesmetano obrazovanje, te je naš obrazovni put bio nastavljen bez prekida. Hvala vam na tome i ujedno vam i čestitamo na tom uspjehu.” istaknula je Prodanić Tišma.

U trećoj grupi, u ime studenata obratila se Dora Sertić, mag.oec. koja je naglasila kako se pronašla u dilemi jer je svoj put započela na drugom poslu i drugom fakultetu, ali odlučila je da je ipak vrijeme za promjene. Nikad nije kasno da se pokrenete, napravite nešto za sebe, izborite se za svoje želje i snove:

“Studirala sam prije ovoga na jednom drugom fakultetu za kojeg sam se premišljala želim li to raditi u životu. Je li to moj put? Je li to ono što baš želim? Pa onda kad sam došla ovdje, na Poslovno veleučilište Zagreb, mnogi moji kolege su već bili ljudi s određenim karijerama, godinama rada iza sebe, koji su isto kao i ja pomislili: ma nije kasno. Nije kasno za nešto novo, za promjenu, za napredak. Jer zašto ne?

Svi smo ovdje u nekom trenutku života donijeli tu istu, tu jedno te istu odluku da zašto ne. Nije kasno da rastemo, nije kasno da napredujemo, da postanemo bolji. Vođeni time smo upisali ovaj faks i što je još važnije – završili ga.”

Svečanu promociju vodio je popularni radijski i televizijski voditelj Ivan Vukušić, dok je za glazbeni program bio zadužen Stjepan Lach, mlada nada hrvatske glazbene scene.

Dan koji ste čekali, maštali o njemu i sanjarili je napokon stigao – svečana promocija. Ovo je jedan od najsvečanijih trenutaka u vašim životima, i početak jednog novog razdoblja.

Hvala vam što ste dali povjerenje PVZG-u, vašim mentorima i što ste zajedno s profesorima strpljivo dan po dan gradili nova znanja. Iznimno nas je usrećilo vidjeti vaša nasmijana lica, želimo vam što više takvih dana, a kad dođu teški dani – sjetite se da ih je bilo i tijekom studija, ali su prošli. Uvijek postoji način, i uvijek ostanite željni novih znanja i pobjeda. U nastavku uživajte u galeriji promocije i vratite se barem u mislima u vaš dan, i dan vaših najbližih.

Vaš PVZG.