Održana sjednica Povjerenstva za osiguravanje kvalitete

Sjednica Povjerenstva za osiguravanje kvalitete Poslovnog veleučilišta Zagreb održana je u utorak 10. siječnja 2023. godine s početkom u 15:30 sati. Središnja tema sjednice bio je novi Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 151/2022) koji je stupio na snagu krajem 2022. godine.

Sjednici se na poziv predsjednice Povjerenstva, doc. dr. sc. Tanje Grmuše, prof. struč. stud., pridružio i Berislav Žužić, student 3. godine preddiplomskog stručnog studija Marketinga i komunikacija, odnedavno u novoj ulozi predsjednika Studentskog zbora PVZG-a. Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji ovih dvaju tijela, ali i o inicijativama za osnaživanje iste.

Podsjetimo, kolega Žužić je u prosincu 2022. godine izabran i za predsjednika Vijeća studenata visokih škola i veleučilišta Republike Hrvatske o čemu smo prethodno izvijestili na našim komunikacijskim kanalima. Navedeno je veliko priznanje PVZG-u kao visokoobrazovnoj ustanovi, ali i njemu osobno, te nesumnjivo doprinosi i sustavu osiguravanja kvalitete na Veleučilištu.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Povjerenstva usvojen je plan provedbe studentskog vrednovanja (studentske ankete) u zimskom semestru akademske godine 2022./2023., kao i plan provedbe fokus grupa i/li dubinskih intervjua sa studentima. Nadalje, dogovoren je i usvojen plan provedbe samovrednovanja rada nastavnog i nenastavnog osoblja u zimskom semestru te plan održavanja radionice za studente treće godine preddiplomskih stručnih studija na temu ,,Pisanje završnog rada: metodološki aspekti” s ciljem upoznavanja s procesom prijave teme završnih radova, ali i metodologijom izrade istih.