Održano gostujuće predavanje našeg alumnija Ivana Klarića

Novinari su nekada bili stupovi društva i ugledni pojedinci čije se mišljenje uvažavalo, a danas su metom kritika i nerijetko uvreda

Gostujuće predavanje našeg uspješnog Alumnija Ivana Klarića na temu ,,Odnos između novinarstva i odnosa s javnošću: novi medijski trendovi” održano je u ponedjeljak 6. lipnja 2022. u predavaonici P-312 na Poslovnom veleučilištu Zagreb u sklopu kolegija Medijski menadžment.

Ivan Klarić podijelio je sa studentima bogato iskustvo rada u tiskanim i elektroničkim medijima. Istaknuo je kako se medijska scena u Hrvatskoj značajno promijenila u odnosu na vrijeme kada je on počinjao prve korake u medijima. ,,Novinari su nekada bili stupovi društva i ugledni pojedinci čije se mišljenje uvažavalo, a danas su metom kritika i nerijetko uvreda” – naglasio je Klarić. Pojava različitih vrsta novih medija dovela je do toga da se tradicionalni mediji nisu snašli. Utrka za klikovima, copy-paste kultura doveli su do površnosti te zatomljavanja svakog oblika analitičnosti i dubljeg uvida u tematiku.

 

Između novinarstva i odnosa s javnošću (PR-a) pokrenuo je i vlastiti podcast – Podcast Ivana Klarića. Riječ je o osobnom projektu koji ga iznimno raduje i koji je tek u začetcima. Podcast je postao vrlo popularni format u posljednje vrijeme, posebice nakon pandemije, budući da korisnici žele konzumaciju sadržaja kada njima odgovara, stoga će nesumnjivo trajati.

Nakon 15-godišnje novinarske karijere napravio je zaokret i priključio se uspješnom timu agencije za komunikacijski menadžment – Komunikacijski laboratorij. Kako dolaze do klijenata, što klijenti očekuju te kako pomiriti različita područja djelovanja (od obrazovanja, prehrambene industrije do logističko-distributivnih tvrtki) samo su neka od pitanja na koja je nastojao odgovoriti tijekom predavanja.

 

Istaknuo je i važnost izgradnje kvalitetnih odnosa s medijima temeljenih na suradnji i povjerenju. Na kraju je predstavio projekt agencije Komunikacijski laboratorij koji je osmislila i pokrenula vlasnica i naša uspješna komunikacijska stručnjakinja Manuela Šola – konferenciju Future Tense koja se održava u Zagrebu 8. i 9. lipnja u Laubi. Riječ je o inovativnom konceptu poslovnog događaja (konferencije koja okuplja vodeće svjetske futurologe) u čijem je središtu analiza suvremenih medijskih i tehnoloških trendova, te njihov utjecaj na naš život i poslovanje. Više o konferenciji možete saznati na službenim stranicama: https://futuretense.eu/.

Share