POZIV: Međunarodna konferencija o kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama

Kick-off Konferencija u okviru EU projekta „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova poziva Vas na međunarodnu konferenciju  „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja“ koja se održava 7. ožujka 2023. (utorak), u vremenu od 11:00 – 13:00 sati .

Konferencija se organizira hibridno (uživo i online) isključivo na engleskom jeziku, uz moderiranje Morane Kasapović.

Konferencija je prvenstveno usmjerena na mlade ljude iz Hrvatske, Španjolske i Portugala, i to:

Učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ice, posebice na žensku populaciju; mladi/e znanstvenici/e, mladi i žene uključeni u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija. Osim toga, na konferenciju pozivamo zaposlenike/ce s mladima, srednjoškolske profesore/ice, sveučilišne i akademske profesore/ice te stručne djelatnike/ce kako bi proširili znanje o cyber nasilju koja pogađa široku populaciju, a kojem su posebno izložene djevojčice i žene. Ovo je važno kako bi navedeni dionici mogli prepoznati i spriječiti svaki oblik nasilja, između ostalog, nad učenicima/ama, studentima/icama s kojima svakodnevno rade u Hrvatskoj i u navedenim zemljama.

Partneri na EU projektu su: Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Republika Hrvatska, nositeljica projekta, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, CIG – Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala, PpDM – Portugalska platforma za prava žena i LEM Espana – organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske. Državna tijela koja daju potporu projektu su: Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Online prijenos konferencije na dan održavanja (7.3.) dostupan je na linku: https://zoom.us/j/94026736378

(Zagreb, 6. ožujka 2023.)