Raspisan natječaj za dodjelu stipendija Grada Zagreba za studente prve godine studija

U ponedjeljak 2.10. 2023. raspisan je natječaj za dodjelu stipendija Grada Zagreba za studente prve godine studija kojima je cilj osigurati bolji i kvalitetniji pristup obrazovanju. Stipendije se dodjeljuju u pet kategorija: za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine, za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa, za izvrsnost, za deficitarna zanimanja te za učenike i studente s invaliditetom. Mjesečni iznos stipendije za studente iznosi 500,00 eura neto.

Cijeli je proces digitaliziran, čime se nastojao olakšati i ubrzati proces prijava i obrade predmeta. Kako pristupiti e-aplikaciji za podnošenje prijave za dodjelu stipendije možete pogledati na sljedećim poveznicama: https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/#/ i na https://youtu.be/RpTHlegCUMQ.

Više detalja o kategorijama dodjele stipendija možete pronaći na službenim stranicama Grada Zagreba na sljedećim poveznicama: https://www.zagreb.hr/otvorene-prijave-za-stipendije-grada-zagreba-putem/191174https://www.zagreb.hr/Pretrazivanje.aspx?trazi=stipendije.

Natječaj za studente ostalih godina studija bit će raspisan krajem listopada.

(Zagreb, 5. listopada 2023.)