Studenti Poslovnog veleučilišta Zagreb posjetili muzej Novog vala

Kao dio nastavnog programa kolegija Ponašanje potrošača na stručnom prijediplomskom studiju Marketinga i komunikacija na Poslovnom veleučilištu Zagreb studentice i studenti su u pratnji doc. dr. sc. Dijane Vuković posjetili Muzej Novog vala.

Naši su se studenti u pratnji profesorice i stručnog vodstva Muzeja Novog vala, Aleksandra Črčeka i Tomislava Barića detaljno upoznali s cjelokupnim prostorom muzeja ovakve vrijednosti te su iz prve ruke čuli priče o njezinu nastanku, ali i još zanimljivije priče o onima koji su 80-tih godina prošlog stoljeća stvarali kulturu kroz muziku, fotografiju, albume i dijelove odjeće – šešir Davorina Bogovića iz spota Prljavog kazališta, kombinezon u kojem je nebrojeno puta nastupao Darko Rundek iz Haustora, originalni ručnik kojim je na nastupima znoj brisao Johnny Štulić iz Azre, naočale i maramu Jure Stublića i nezaboravan tepison sako Davora Gobca.

Obišli su prostor i uz spotove grupa koji su stvorili Novi val, čuli sve o jednom vremenu, ritualima i običajima generacije X. Jednako tako, naučili su ponešto i o samoj poslovnoj praksi muzeja te njezinoj adaptaciji i prilagodbi suvremenim zahtjevima i organizaciji klupskih druženja uz slušanje od samog početaka pa sve do danas.

(Zagreb, 9. studenoga 2023.)