Intervju s našom Erasmus studenticom Marinom Ivanom Brnabić

ZSB: Kako ste odabrali PVZG i Hrvatsku za svoj Erasmus boravak? Je li ispunio vaša očekivanja? Jeste li bili zadovoljni izborom tečajeva na engleskom jeziku?

Tražila sam moguća partnerska sveučilišta na web stranici svog sveučilišta s namjerom da bi najradije išla u Hrvatsku. Vidjela sam dokument studentskog boravka u Zagrebu koji je govorio o svom iskustvu prije nekoliko godina. Htjela sam usavršiti svoj hrvatski i dalje biti blizu svoje obitelji tamo. Zato sam izabrala Zagreb, ali i zato što je sam grad jako živ i zabavan.

ZSB: Kakvo je bilo vaše iskustvo na ZSB fakultetu, odnos s vašim profesorima? Jeste li sklopili nova prijateljstva s drugim učenicima?

Profesori su svi prema nama bili jako ljubazni i susretljivi. Nikada nisam imala tako lijepo iskustvo kada su u pitanju učitelji/profesori. Na sva pitanja je odgovoreno, nastava je bila zanimljiva i zabavna. Jedina tužna stvar je što nismo imali nastavu, a time ni veze s redovnim učenicima.

ZSB: Kakvo je bilo vaše iskustvo života u Zagrebu? Jeste li proputovali druge dijelove Hrvatske? Što vam se najviše svidjelo?

Grad je jako lijep i ima mnogo mogućnosti za izlaske. Voljela sam šetati ulicama kad je bilo lijepo vrijeme i posjećivati ​​parkove. Putovala sam i u Split, Rijeku i Pulu što je bilo zabavno. U usporedbi, po mom mišljenju, Dalmacija je ljepša, ali je još uvijek lijepo vidjeti različite dijelove obale. Posjetila sam i Slavoniju kako bih vidjela prijatelje i baku. Odlazak na plažu bio mi je najdraži dio putovanja.

Student @ Hochschule für Wirtschaft und Gesellschaft Ludwigshafen am Rhein