Smjer Komunikacija na PVZG-u: Zašto ga odabrati i što je korisno znati?

Upisom na studij Marketinga i komunikacija, na drugoj godini ćeš trebati odabrati svoje smjer – marketing ili komunikacije, i na taj se način dodatno specijalizirati. Ne brini, i dalje ćeš puno predmeta imati s kolegama iz smjera marketinga ali određene predmete ima samo smjer komunikacija ili samo smjer marketing. U ovom tekstu, malo ćemo više pisati o smjeru komunikacija kako bismo ti olakšali odluku.

Specifičnost ovog studija leži u interdisciplinarnom pristupu koji povezuje i integrira marketinšku disciplinu kao ekonomsku znanost te komunikološku kao komunikacijsku znanost vezujući pri tome profesije marketinga, odnosa s javnošću, medija i novinarstva. Uspjeh studijskog programa orijentiran je na viziju integrirane komunikacije u poduzećima i prema javnim institucijama, kao i u neprofitnom sektoru.

Što znači ako odabereš smjer komunikacije?

Odabir smjera komunikacija na Poslovnom veleučilištu Zagreb pruža sveobuhvatno obrazovanje i pripremu za uspješnu karijeru u svijetu komunikacija i medija. Komunikacije su ključni dio svake organizacije, bilo da se radi o korporativnom sektoru, javnoj upravi, neprofitnim organizacijama ili medijima. Kao stručnjak za komunikacije, možeš raditi kao PR menadžer, stručnjak za korporativne komunikacije, novinar, medijski planer ili savjetnik za digitalne medije. Dakle, ako sebe vidiš u jednim od navedenih poslova, tada je ovo smjer za tebe.

Što ćeš naučiti?

Studij komunikacija na Poslovnom veleučilištu Zagreb (PVZG) pruža sveobuhvatno obrazovanje koje kombinira teorijske temelje s praktičnim vještinama potrebnim za uspjeh u različitim područjima komunikacija. Imati ćeš zanimljive kolegije poput Kriznog komuniciranja, Retorike, Elektroničkih medija, Vizualne komunikacije… Zvuči zanimljivo? Ako si kliknuo/la na prvu s nekim od ovih naziva, onda svakako ne trebaš dalje razmišljati.

Osim navedenog, naravno da ćeš i sam/sama postati odličan komunikolog kako bi tvoja konkurentnost na tržištu rada bila što veća. Dobrog komunikologa karakterizira kombinacija različitih vještina, osobina i znanja koje mu omogućuju učinkovito upravljanje komunikacijom u različitim kontekstima, a PVZG će ti dati odlične temelje u puno savjeta i praktičnog znanja, nebitno radiš li već u svijetu medija i komunikacija ili se tek razvijaš. Važno je napomenuti da ćeš na ovom smjeru imati profesore koji su poznata TV lica. 🙂

#komunikacije #pvzg #upisi2024 #upišikarijeru #smjerkomunikacija #fakskomunikacija #studijkomunikacija

 

Share