Najava gostujućeg predavanja: Josip Jagić

Predvodnik novog vala komunikacijskih stručnjaka Josip Jagić sa studentima PVZG-a podijelit će tajne uspješnih PR kampanja

Stručnjak za odnose s javnošću mlađe generacije Josip Jagić studentima Poslovnog veleučilišta Zagreb odat će tajne vođenja tima i kreativnog razmišljanja na primjeru vlastitih uspješnih komunikacijskih projekata. Gostujuće predavanje pod nazivom  „Propagandist – od nevoljkog do zagriženog“ održat će se u sklopu kolegija „Strategija upravljanja odnosima s javnošću“ kojeg predaje naš vanjski predavač Gordan Turković, i to u srijedu, 6. prosinca 2023. godine od 17 sati.

Tijekom predavanja Jagić će studentima približiti izazove s kojima se susretao u različitim vrstama kampanjama. Podijelit će i tajnu kako privući pozornost pojedinca te kako mu je dugogodišnje iskustvo rada u medijima u tome pomoglo kada je prešao na „drugu“ stranu u odnose s javnošću. Posebno će biti zanimljivo čuti i kako se iz pozicije strateške komunikacije osmislila pobjeda Tomislava Tomaševića i stranke Možemo na izborima za zagrebačkog gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Josip Jagić

Josip Jagić diplomirani je politolog. Nakon što je više od desetljeća proveo kao član redakcija, gdje je od početnika došao do pozicije glavnog urednika dnevnih poslovnih novina, posvetio se upravljanju u komunikacijama. Svoj komunikacijski put započeo je na poziciji glasnogovornika Ministarstva zdravstva da bi potom prešao u agencijski biznis – 2018. godine osniva Signal Mediju, koju zatim 2021. godine spaja s Melden komunikacijama. Jagićeve agencije za klijente rade strateško savjetovanje u području komunikacija s medijima, zagovaranje i kriznu komunikaciju. Surađuje s klijentima iz političkog sektora, vodi kampanju europskom parlamentarcu i savjetnik je političke stranke Možemo! U svom radu upoznat je i s farmaceutskom industrijom, FMCG-om i velikim konzultantskim tvrtkama koje se bave nizom poslova od brodogradnje do financijske industrije.