Studentsko natjecanje Bio-based Innovation 2023

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji s Bio-based Industries Consortium-om (BIC) i Association of European Life Science Universities (ICA) organizira natjecanje “Bio-based Innovation Student Challenge 2023 (BISC-E23)”.

Bio-based Innovation Student Challenge 2023 (BISC-E23) je europsko studentsko natjecanje koje prepoznaje izvrsnost u rastućem bio-baziranom industrijskom sektoru. BISC-E23 nastoji podići svijest i uključiti studente u tranziciju prema bioekonomiji. Namijenjeno je studentskim timovima na prijediplomskom, diplomskom i prvoj godini poslijediplomskog (doktorskog) studija čiji je zadatak kreiranje inovativnih bio-baziranih proizvoda ili procesa za rješavanje izazova s kojima se suočavaju društva i industrije.

Spomenuto natjecanje je prilika za studente da se uključe u održivi poduzetnički pothvat unutar biogospodarstva i osvoje vrijedne nagrade (1000,00 €, 500,00 € i 250,00 €). Nabolji hrvatski studentski projekt sudjelovat će na europskoj razini natjecanja u Briselu, Belgija, gdje ostvaruje mogućnost dodatnih novčanih nagrada od (1000,00 €, 500,00 € i 250,00 €), te povezati se dionicima iz industrije.

Zainteresirani studentski timovi mogu se prijaviti do 24. ožujka 2023. godine putem sljedeće poveznice.

Više informacija o natjecanju možete pronaći na web stranici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja vezanih uz natjecanje, obratite se na e-mail adresu nacionalnog koordinatora: sanja.jelic@fazos.hr.

(Zagreb, 13. ožujka 2023.)