LICE USPJEHA: Sara Marija Knežević, apsolventica našeg studija Menadžment i produkcija u kulturi

1. UZ STUDIJ STE ČITAVO VRIJEME RADILI. JE LI VAŠ POSAO U STRUCI? PREDSTAVITE NAM POBLIŽE ČIME SE TRENUTNO BAVITE.

Tako je, cijelo vrijeme studija radim i to u struci. To je i bio jedan od razloga zašto sam upisala ovaj studij da mogu napredovati u poslu i zapravo se svrstati negdje u području produkcije koje je jako opširno. Radim u Leptir produkciji. To je mala privatna firma koja primarno radi na komercijalnim projektima. Trenutno radim na poziciji Production Managera te samostalno vodim projekte. Neki od klijenata čije sam kampanje radila su Zubak grupa, McDonald’s, Hamag Bicro, JRE, Klinika Svjetlost, EY Poduzetnik godine, Phillip Morris i dr. Moj posao uključuje okupljanje autorskog tima, raspisivanje budžeta i na kraju naravno i samu provedbu (organiziranje snimanja i praćenje postprodukcije).

 

2. SAD KAD STE PRI KRAJU STUDIJA, MOŽETE LI PROCIJENITI ŠTO ĆE VAM NOVA ZNANJA DONIJETI, KOLIKO ĆE STUDIJ BITI KORISTAN I JE LI ISPUNIO VAŠA OČEKIVANJA?

Studij je iskreno i nadmašio moja očekivanja. Ono što sad uočavam je koliko me zapravo lijepo vodio do onoga što ja zbilja želim. Iskoristila sam maksimalno svaki kolegij i znanje svakog predavača. Kao što sam već spomenula, produkcija u kulturi je jedan jako širok pojam, ali ljepota ovog studija je u tome što upravo zbog toga svaki kolegij možete prenamijeniti za sebe i svoje potrebe. Općenito znanje o procesima proizvodnje nije mi nedostajalo, ali kroz sve projekte koje smo samostalno morali raditi i voditi za potrebe studija otvorila se neka potpuno nova dimenzija. Na studij sam došla kao netko tko sebe svrstava u kutiju nekreativaca. „Ja sam operativac, a kreativu prepuštam ljudima odgovornima za to.“ – bila je rečenica s kojom sam srasla. Međutim, konstantno probijanje vlastitih granica i poticaj profesora me stvarno odveo stepenicu iznad.

 

3. OSIM ŠTO STUDIRATE I RADITE, VI STE I MAJKA. KAKO USPIJEVATE BALANSIRATI SVE OVE OBVEZE?

Volja, volja i samo volja. Uz malo baka servisa i podrške obitelji Bez toga ništa. Beskrajno sam im zahvalna što su uletavali kad je trebalo i prilagođavali svoje rasporede da se moj oslobodi.

 

4. VAŠI PLANOVI ZA BUDUĆNOST?

S obzirom da je još jedna beba na putu, sad slijedi mali predah (nakon što, nadam se ubrzo, dobijem diplomu na PVZG). Plan je na porodiljnom dopustu raditi na prijavi za Akademiju dramskih umjetnosti za smjer filmski producent, a onda opet sve ispočetka – ured, vrtić, faks, kuća. I nekad se iskrasti na cugu.